Usluge

 

izrada web sajtova

Web dizajn

Izrada web sajtova – Dinamički web sajtovi

Izrada web stranica, kreiramo web sajtove sa CMS administrativnim delom, preko koga možete na jednostavan način da ažurirate sadržaj web stranica. CMS web sajt (Content Management System) je sistem koji omogućava organizaciju, kontrolu i upravljanje nad velikim i izmenljivim grupama web materijala, u koje spadaju dokumenti, slike i drugi multimedijalni sadržaji. Za razliku od statičkih prezentacija, internet prezentacije, bazirane na nekom od CMS sistema, omogućavaju lake izmene i nadgledanje velike količine podataka poštujući vremenski sled događaja. To je moguće zahvaljujući bazi ili bazama podataka u koje se smešta celokupni sadržaj prezentacije, a za čije upravljanje nije potrebno napredno znanje već osnovno upoznavanje sa jednostavnim interfejsom za administraciju koje poseduju CMS aplikacije.

Responsive dizajn prilagođen svim uređajima

Responsive dizajn predstavlja prilagođavanje sajta ekranima različitih dimenzija i omogućava da strane budu preglednije. S obzirom na podatak da danas skoro 10% korisnika weba surfuju koristeći mobilne telefone ili tablete i da se taj procenat znatno povećava iz godine u godinu, ovaj vid kodiranja sajta predstavlja trend broj 1 u web tehnologijama.

Izrada internet prodavnice

Za izradu e-shop sajta, odnosno internet prodavnice, koristimo dobre, proverene, kvalitetne i bezbedne skripte kao što su OpenCart i Magento. Ukoliko želite da svoje poslovanje proširite i iskoristite deo internet tržišta za zaradu, omogućujemo vam najpovoljnije uslove za pokretanje e-shop sajta. Web prodavnica je odličan i moderan način da svoje proizvode i usluge plasirate i prodajete na internetu – u realnom vremenu. Uz minimum troškova, vaša e-prodavnica može postati osnovni izvor zarade, mesto za grupnu i sigurnu kupovinu.

Pored dinamičkih (CMS) web sajtova i internet prodavnica izrađujemo i blogove i sve vrste foruma.

Grafički dizajn

Korporativni identitet

Korporativni identitet predstavlja kompletan grafički identitet Vaše firme kojim se predstavljate potencijalnim klijentima. Osnovno obeležje jeste jedan stil koji se prepoznaje u grafičkom rešenju svakog elementa korporativnog identiteta. Korporativni identitet se sastoji od 3 glavna i ostalih pratećih elmenata. Glavni elementi su: logo – zaštitni znak Vaše firme koji se sastoji od slovne izvedbe ili od slovne izvedbe i zaštitong znaka. Logotip predstavlja jedinstveno grafičko rešenje koje potpisuje Vašu firmu na svakom koraku. vizit kartica – prva prezentacija Vaše firme sa kojom potencijalni klijent dolazi u dodir je vizit kartica. Memorandum – list papira A4 formata koji sadrži osnovne informacije o Vašoj firmi bitne za poslovnu komunikaciju.

Dizajn kataloga

Katalog predstavlja prezentaciju proizvoda/usluga Vašeg preduzeća. Brošura šire opisuje pojedinačne proizvode dok je katalog tu da u kratkoj formi predstavi kompletnu paletu proizvoda koje proizvodi Vaša firma. Za štampu kataloga koriste se premazni papiri veće gramature.

Dizajn flajera

Flajer ili letak je papir manje ili srednje veličiine jednostrane ili najčešće obostrane štampe i predstavlja vid reklame. Najčešći fprmat je A6 (10,5 x 14,8 cm). Flajer treba da sadrži osnovne informacije o Vašem preduzeću i proizvodu/usluzi koju nudite. Ne sme biti pretrpan informacijma i bojama jer to proizvodi kontra efekat. Dobar flajer sa jednostavnim eli efktnim dizajnom ostaviće najbolji utisak na potencijalne klijente. Pri izradi flajera najbitnije je pronaći sklad između teksta, slika i boja, što je u Srbiji retkost.

Pored identiteta, kataloga i flajera radimo i dizajn plataka, vizit karti, brošura, banera i ostalog marketinškog materijala.

SEO optimizacija


SEO (Search Engine Optimization) je tehnika koja se koristi za poboljšanje pozicije Web sajta na pretraživačima. Proces koji maksimizuje pojavljivanje sajta na pretraživačima i direktorijumima, ciljajući na specifične ključne reči. Primenjuje se da bi se sajtovi bolje rangirali, što je bolja pozicija na pretraživačima, to je veća posećenost sajta a time raste i broj kupaca, klijenata, pa i prihodi koje sajt donosi.

Ključne reči

Da bi vas neko uopšte pronašao na pretraživaču mora prvo nešto da ukuca u polje za pretragu. Da bi se Vaš sajt pojavio među rezultatima, neophodno je da bar jedna strana na Vašem sajtu sadrži te reči, da ima sadržaj na tu temu, da te i slične reči budu upotrebljene dovoljno puta da privuku pažnju ali opet ne prečesto da ne bi cela strana bila smatrana za spam i izgubila smisao. Takođe je neophodno te reči postaviti za ključne reči i u samom kodu sajta, dakle prilikom pravljenja mada može i naknadno. Prilikom kodiranja sajta SEO stručnjak će Vašoj strani dodati i meta description i meta tagove, jer je to prvo što pretraživač vidi kada traži rezultate za zadate reči. Sa svim ovim treba uskladiti i kvalitet ključnih reči, odnosno pronaći reči i fraze sa što manjom konkurencijom, ali da ipak budu relevantne za sadržaj Vašeg sajta.

Ostali SEO elementi na sajtu

Pored ključnih reči treba voditi računa i o pravilnoj upotrebi naslova, podnaslova, upotrebi bold fontova tamo gde je potrebno. Imati dobar i sadržajan opis sajta koji je prave dužine i koji je opne u skladu sa ključnim rečima i još puno, puno faktora.

Smartphone aplikacije


Mobilni uređaji polako preuzimaju primat i značaj u svakodnevnom životu i poslovanju. Naši developeri Vam mogu pronaći rešenja i za najkompleksnije poslovne aplikacije za Android tako i iOS platforme.

iOS programiranje

iPhone i iPad platforme su postale snažno rešenje za poslovne i krajnje korinsike. Programiranje za iOS operativni sistem vršimo u nativnom kodu koristeći Objective C, bez generičkih frameworka i sličnih gotovih rešenja. Na taj način osiguravamo maksimum u smislu izgleda i funkcionalnosti mobilne aplikacije, radeći “pixel perfect” rešenja. Uvek smo u korak sa zadnjim trendovima sa područja korisničih interfejsa i iskustva korisnika (UI/UX), kako bi zadovoljili i one najzahtevnije. Za ovo konstantno rastuće tržište, možemo isporučiti vrhunska rešenja potpuno izrađena po vašoj meri.

Android programiranje

Izvorno Google-ov operativni sistem za smartphone i tablet uređaje kojeg su prigrlili svi najveći proizvođači. Za razliku od nešto skupljih i ne toliko raznovrsnih iOS uređaja, Android se ugrađuje na smartphone i tablet uređaje svih cenovnih razreda od „low“ do „high-end“ rešenja. Ova polarizacija tržišta mobilnih operativnih sistema nama ne predstavlja nikakvu prepreku da udovoljimo svim vašim zahtevima za izradom aplikacija i na ovom OS-u. Štaviše, vrlo smo iskusni u izradi mobilnih aplikacija na Android operativnom sistemu koje svojim izgledom i funkcionalnim karakteristikama nimalo ne zaostaju u odnosu na iPhone mobilne aplikacije.