×

Free PS4 Emulator

Probably the Best PS4 Emulator for PC

PS4 Emulator
Izrada Web Sajtova I Blog: Zašto je vašem biznisu potreban blog?

Zašto je vašem biznisu potreban blog?

Da li mom sajtu treba puno sadržaja? Da li mi je potreban blog? Koliko je bitan blog za dobar SEO? Ova i mnoga slična pitanja nam postavljaju vlasnici raznih biznisa. U daljem tekstu ćemo vam dati odgovore.

Da li mom sajtu treba puno sadržaja?

Hajde da se na sekund vratimo na gore postavljeno pitanje. Sadržaj je izuzetno važan i ključan za dobro rangiranje u rezultatima pretraga. Ne postoji jedinstvena formula sa tačnim brojem reči, stranica ili fotografija. Ipak postoje opšte smernice kojih se treba držati. Tako, na početnoj stranici sajta nije potrebno previše teksta. Ipak postoji neki minimum koji se treba poštovati, to je 300 reči. Mnogi izvori preporučuju 600 do 700 reči na svakoj stranici sajta. To će vam omogućiti da date dovoljno informacija i da uključite nekoliko varijacija ključnih reči (o tome više nekom drugom prilikom).

Ukoliko ste inspirisani i imate kvalitetan sadržaj, nemojte da vas gore pomenuto pravilo plaši i obeshrabri. Ako vaša objava nudi odgovore i rešenja na česte probleme sa kojima se vaši potencijalni kupci suočavaju, dužina objave nije važan factor. Naprotiv, kvalitetan sadržaj je ono što donosi komentare i deljenja na društvenim mežama. Zato neka vam to bude vodilja kada je pisanje sadržaja u pitanju.

blog je uvek neophodan

Da li sajt mora da ima blog?

Odgovor na ovo pitanje je veliko da! Kojoj god grupi vaš biznis pripadao, blog je uvek potreban. Blog sekcija je preporučljiva za svaki sajt, bilo da se radi o radionici za izradu kolača, turističkoj agenciji, restoranu, frizerskom salonu, agenciji za organizovanje venčanja… Kojoj god grupi Vaš biznis pripadao, blog je uvek karakteristika koja pravi veliku razliku.

Zamislite samo koliko je drugih sličnih biznisa koji pokušavaju isto što i vi – promocija usluga/proizvoda i što bolji plasman na Google pretrazi. Sa druge strane, ne postoje dve identične kompanije, pa je veoma važno da na sajtu istaknete sve ono što vas razlikuje od konkurencije, da istaknete svoje prednosti i na što bolji način predstavite vrednost koju isporučujete vašim kupcima/klijentima. Blogovanje pomaže da pokažete svoj personaliti, da pružite potencijalnim kupcima/klijentima da vas što bolje upoznaju. Kroz blog post možete svojim klijentima da se obratite na ličniji i opušteniji način. Štaviše, blog omogućava dvosmernu komunikaciju između vas i vaših kupaca. Sve to utiče na stvaranje dublje veze sa kupcima, a ne samo prezentacije usluga/proizvoda.

Blogovanje pomaže boljem rangiranju sajtova i to je statistički dokazano. Od kad je Interneta i sajtova rađena su brojna istraživanja na ovu temu. Zaključak je uvek isti:

  • blogovanje pospešuje odluku potencijalnog klijenta da se odluči za vašu uslugu ili proizvod;
  • biznisi koji imaju blog imaju bolje pozicioniranje na pretraživačima;
  • potencijalni kupci svakodnevno tragaju za odgovorom na razna pitanja i na taj način dolaze do proizvoda/usluga koji rešavaju njihove probleme.

Blogovanje pomaže boljem rangiranju sajtova

Ako vam sve ovo nije dovoljno da vas ubedi da je blog potreban, evo još nekoliko benefita od posedovanja blog sekcije.

Pisanje bloga podstiče stalno učenje i jača vašu stručnost

Pisanje o proizvodima, uslugama, benefitima, problemima i drugim pojedinostima industrije kojoj biznis pripada od vas zahteva konstantnu informisanost. Blog vas tera da budete dobro obavešteni i da idete u korak sa promenama. Obaveštenost, baratanje informacijama i dobro poznavanje vaše delatnosti potencijalnim kupcima uliva poverenje.

Biznis blog produžava vašu email listu

U moru e-mail spamova i dosadnih reklama, ljude je teško ubediti da postanu deo vaše email liste. Međutim ukoliko ste redovni kada je u pitanju objava blog postva i ukoliko pre svega pružate kvalitetan sadržaj ljudi će poželeti da se pretplate na vašu email listu.

Blog postovi služe kao sadržaj za društvene mreže

Nestaju vam ideje za postove na društvenim mrežama? Evo još jedne prednosti bloga. Sadržaj jednog blog posta možete rasparčati na više postova za Facebook i Instagram. Ne samo da će vaši pratioci ceniti ovakav sadržaj, to će vam pomoći da ostvarite doslednost i stalno prisustvo na društvenim mrežama, što je izuzetno važno za opstanak i rast profila.

Blogovanje zaista nije toliko teško kao što izgleda, a nudi širok spekta pogodnosti za vaše poslovanje. Ako želite da izdvojite od konkurencije i privučete pažnju svoje ciljne publike, vašem biznisu je potreban blog.

Sada kada smo videli koliko je posedovanje bloga važno, u nekom od sledećih postova očekujte smernice za pisanje kvalitetnog bloga.

Potrebna vam je pomoć oko kreiranja efektnog bloga za biznis? Tu smo za savete, smernice i izradu sajta sa blog sekcijom. Pošaljite nam e-mail, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *